MALBEC DAY – degustační večer v úterý 23.6.2020 od 19:00

Po nuceném odkladu si Vás dovolujeme pozvat na předprázdninový Malbec day – degustační večer vín vhodných zejména k letnímu grilování. Vína s jídly spároval a degustační menu tradičně připravil šéfkuchař Daniel Struna, vína představí sommelier Aleš Svoboda.
Ochutnávka se uskuteční tentokrát v úterý 23. června 2020 od 19:00 hodin v NATURELu Lípová 11, Praha 2 (stanice tramvají Štěpánská a pak asi 100m za Pivovarským domem).
Vstupné 1990,-Kč/os., po předchozí předběžné rezervaci, prosíme složit předem na účet 65112310/5500 a nebo osobně v Naturelu Lípová 11 (každý všední den od 10:00 do 19:00) a to nejpozději do pátku 19.6.2020. Počet míst je omezený, proto rezervaci plně akceptujeme až po zaplacení vstupného. Děkujeme za pochopení.

Případné dotazy zodpovíme na e-mailu: info@vino-naturel.cz nebo telefonu: 736531173.

MENU

1. EXTRA BRUT – šumivé, Bodegas Escorihuela Gascon
Světle zlatavá barva se zelenkavými odlesky. Ve vůni svěží, lehce minerální s ovocnými tóny připomínající meruňky, muškátový oříšek a luční květy. Víno je v chuti velmi svěží s velmi delikátním perlením, a středně dlouhou dochutí.
– Foie gras na toustu z pohankového chleba, pečená meruňka s havajskou černou solí, dekorováno květem brutnáku

2. SERBAL Chardonnay 2017, Bodega Atamisque
Zlatavá barva s vůní květin a zeleného ovoce (hrušek a jablek). V chuti osvěžující kyselinka, plné elegantní tělo s dlouhým závěrem.
– Empanadas plněné rybím ragout s mediteránskými bylinkami,restovaným jablkem a kapkou bergamotové šťávy. Podávané se salsou z rajčat Kumato a Pitahayi , zakysaná smetana

3. VIOGNIER Bodegas, Escorihuela Gascon
Zlatavá barva a velmi komplexní vůně, v chuti objevíme meruňky, mango, med a perník. Víno je plné s dlouhou persistencí.
– Kohoutí prsa plněná ovocnou nádivkou, podávaná s perníkovou krapličkou a medovou karotkou

4. SERBAL Malbec 2018, Bodega Atamisque
Zářivě červená barva, vůně květin a vyzrálého ovoce. 8měsíční zrání v nerez. tanku vtisklo vínu velmi koncentrovaný projev s tóny červeného ovoce a jemných tříslovin.
– Locro – národní polévka Argentiny (Směs fazolí, hovězího masa a drobů, klobás a zeleniny), podávaná se zakysanou smetanou

5. CATALPA Malbec 2017, Bodega Atamisque
90 let staré vinice. Hluboká červená barva, vůně fialek a tmavého ovoce. V chuti ostružiny, hrozinky, jemné a elegantní třísloviny. 30% zrálo 12 měs. v sudu.
– Anticuchos (hovězí srdce grilované), Salsa de maní,kukuřičná bulka

6. CATALPA Merlot 2016, Bodega Atamisque
Hluboká červená barva, kořeněná vůně s jemnou stopou vanilky a karamelu. Chuť je delikátně ovocná a lahodná s hedvábnými taniny a dlouhým závěrem. 30% zrálo 12 měs. v sudu.
– Tatarák s mini kaprlaty, sušenými švestkami a česnekovou pažitkou, podávaný na toastu z rýžové a lněné mouky s kousky datlí

7. MALBEC Organic, Bodegas Escorihuela Gascon
Barva je tmavě fialová, vůně je bohatá, chuť plná lesních bobulí, peckovitého ovoce, švestek, s lehkým tónem pryskyřice. Zrání 8 měsíců v nerezových sudech a 8 měsícu v lahvi.
– Kohoutí stehno pomalu pečené na příslušném víně, jemněné směsí zeleniny,sušených bobulí a piniemi, podávané s krupicovým nokem vařeným v másle

8. BARRIGUE Malbec 2017, Vinařství Maňák
Víno má tmavě rubínovou barvu s fialovými odlesky. Ve vůni zaujme červené ovoce (višně, rybíz), ale i sušené třešně se švestkami, exotickým kořením a trochou hořké čokolády. Chuť umocňují tóny zralého červeného ovoce a čokolády s příjemným dotekem dřeva, který vínu propůjčilo roční zrání ve francouzských barrique sudech.
– Mladá kachna pomalu pečená plněná červeným rybízem, kakaovými boby a černými vlašskými ořechy, podávaná s bramborovou plackou, dekorovaná čokoládovou mátou

9. ATAMISQUE Malbec 2016, Bodega Atamisque
Barva s fialovými odlesky, vůně a chuť zralých švestek, fíků a tmavého kompotovaného ovoce. V dlouhé a příjemné dochuti objevíme kávu, tabák. 14 měs. v sudu.
– Roastbeef s fíky pečenými v másle, kávová majonéza s tymiánem, černá rýže s morkem

10. MALBEC Gran Medalla 2015, Trapiche
Víno zrálo 18 měsíců v nových francouzských sudech, výrazný podíl ovoce a třísloviny se objevuje ve vůni i chuti. Bylo vytvořeno ke 125. výročí založení vinařství.
– Sýrem Montbriac a černými třešněmi ve vinném sirupu plněné koláčky z křehkého máslového těsta, ochucené lístky yzopu

Těšíme se na viděnou v Naturelu Lípová 11