Zveme vás na ochutnávku španělských vín z vinařství Giró Ribot s degustačním menu, párovaném k jednotlivým vínům šéfkuchařem Danielem Strunou.
Ochutnávka se uskuteční ve středu 11. března 2020 od 19:00 hodin v NATURELu Lípová 11, Praha 2 (stanice tramvají Štěpánská a pak asi 100m za Pivovarským domem).
Vstupné 1990,-Kč/os., po předchozí předběžné rezervaci, prosíme složit předem na účet 65112310/5500 a nebo osobně v Naturelu Lípová 11 (každý všední den od 10:00 do 20:00) a to nejpozději do pátku 6.3.2020. Počet míst je omezený, proto rezervaci plně akceptujeme až po zaplacení vstupného. Děkujeme za pochopení.
Případné dotazy zodpovíme na e-mailu: info@vino-naturel.cz nebo telefonu: 736531173.
Těšíme se na viděnou v Naturelu Lípová 11
MENU
1/ Cava GIRÓ RIBOT Brut Reserve
50% Macabeo,30% Xarel.lo,10% Parellada,10% Chardonnay. V chuti svěží a živá se skvěle vyváženou kyselinkou. Zaujme výraznou chutí opečeného toustu a ovoce. Prague Regional Champion- PWT 2013!
– Ananas na způsob carpaccio, krevetový salát a avokádem a mandarinkou, pražené mandle, bílý pepř, maldon sůl, amarantová bulka
2/ García de Olano Blanco 2018
Světle žlutá barva se zelenkavými odlesky, vůně je čistá ovocná s nádechem bílých květin. Chuť je krásně svěží s příjemnou kyselinkou a bílým ovocem.
– Slávky restované na másle, bílém víně, zlatém česneku a persil, řez limetky, máslová brioche
3/ Monteabellón Verdejo 2018
Průzračná světle žlutá barva se zlatavými odlesky, velmi dobrá viskozita. Vůně je čistá, výraznější, s tóny čerstvě posekané trávy, borovicového jehličí a zeleného čaje. Chuť je plná, pikantně nahořklá s tóny bergamotu, čerstvých bylinek a citrusových plodů. Moderní svěží styl vína se šťavnatou kyselinkou. Vítěz testu Verdejo Wine & Degustation 2018 !!
– Kroketa z bílé ryby, omáčka Choron, plátek karamboly
4/ Monteabellón Avaniel Rosado 2018
Odrůda Tempranilo vtisklo vínu krásný ovocný projev červeného rybízu, jahod a lehkým nasládlým závěrem. Středně plnou chutí potěší v horkých večerech.
– Casolla Sarda – rybí polévka s rajčaty a zeleninou, kamutová placka, dekor lístky řeřichy
5/ Marqués de Castilla Crianza 2015
Třešňová barva, aroma černého ovoce, borůvek, ostružin s náznakem vanilky a příjemnými nasládlými taniny. Jemná a sametová dochuť potěší svojí elegancí. Zlatý pohár Víno a Destiláty 2009 a 2010, Prague Premium Gold Prague Wine Trophy 2012
– Domácí kuře na víně, houby, sušené třešně,šalotka, dýňové pureé, dekor čokoládová máta a borůvky
6/ García de Olano Crianza 2015
Intenzivní vůně bobulového ovoce s dotekem jahodového jogurtu. V ústech černé třešně, maliny, lékořici a balzamiko. Chuť je velmi harmonická, elegantní s dlouhou dochutí, ve které se doplňuje chuť ovoce a ušlechtilého dřeva. tradiční, ale také moderní a inovativní.“
– Vepřová panenka lehce pečená, sečuánský pepř, podávaná s ovocnou salsou s bergamotem, špaldová tyčka
7/ Mauleón Reserva 2012
Hrozny pocházejí z keřů vinice staré šedesát let. Osmnáctiměsíční zrání ve francouzských dubových sudech a následné třiceti šesti měsíční v lahvi jasně naznačuje, o jaké víno se jedná. Krásné a elegantní!!
– Hovězí spodní šál, lehce zauzený, dušený do měkka, podávaný trhaný v žitné bulce s iberskou šunkou, okurkami cornichons, plátkem jablka, majonézou a lístky frisseé
8/ Monteabellón 5 meses barrica 2018
Krásná tmavá barva odrůdy Tempranillo, ve vůni a chuti se projevuje černá třešeň, rybíz s vanilkou a příjemnými taniny.
– Losí striploin grilovaný s piniovými oříšky, šalotkou, červenou cibulí a kapkou vína. Podávaný s mandlovou quinoou, dekor výhonky ptačince
9/ Monteabellón 14 meses barrica 2015
14 měsíců zrálo v dubovém sudu, elegantní kořenitá vůně s jemnou chutí ovoce, povidel, čokolády a černého pepře. Potěší příjemnými zaoblenými taniny a dlouhou dochutí. Prague Gold- Prague Wine Trophy 2009, 2010 a 2013, 2.místo Grand test Wine&Degustation 2010, 2018!!
– Zvěřinové ragú s kaštany, kapary, zeleným pepřem a ořechy, podávané s kamutovým zrnem a zeleninou, dekor lístky rukoly
10/ Monastrell Dulce D.O. Jumilla
Červené víno sladké z typické španělské odrůdy Monastrell. Vinař nechal dlouhou dobu zrát hrozny ve vinici a ta jim vtiskla krásnou barvu a úžasnou sladkou chuť, při zachování příjemně svěžesti. Vůně je plná ovoce a tónů marmelády z tmavého ovoce. V chuti objevíme zralé fíky, datle a kompotované černé třešně se stopou koření. Dochuť je dlouhá, harmonická a příjemná.
– Empanadas plněné sýrem Queso Manchego a mascarpone, podávané s polosušenými višněmi v hroznovém sirupu, pepř Tellicherry z Malabarského pobřeží Indie
—————————
Vinařství Giró Ribot leží v samém srdci oblasti D.O. Penedés. Tato krásná oblast Katalánska je na jihu ohraničena Středozemním mořem a na severu velkolepým a pozoruhodným masivem Montserrat. Předkové této rodiny jsou mnoho let úzce svázáni s oblastí Penedès a jejími tradicemi. Předchozí generace se věnovaly zejména výrobě likérů a destilátů. V roce 1990 se spojily s renomovanou skupinou Remy Cointreau, která působí především v oblasti kvalitních destilátů a vína z regionu Champagne. Každodenní pečlivá práce ve vinicích a následná perfektní péče ve sklepě zaručuje vysokou kvalitu šumivé Cavy. Podle zákona musí vína zrát minimálně 9 měsíců, ale Cava Giró Ribot leží v lahvích na kvasinkách 18 – 48 měsíců. Zde získává svou eleganci, jemné dlouhé perlení, harmonii a neopakovatelné chuťové vjemy.