Ochutnávka na týden: TOSKÁNSKO-UMBRIJSKÉ ČERVENKY

Sangiovese je nejrozšířenější italská modrá odrůda, která dává velká vína především v Toskánsku. Tento týden máme připravená k ochutnávce tři vína ze Sangiovese: dvě z Toskánska a jedno ze sousední Umbrie. Zastavit se můžete od pondělí 5.2. do pátku 9.2. kdykoli mezi 15:00 – 20:00. Tři vzorky za 99,-Kč.
Vychutnejte si v té naší české sychravé zimě aspoň trochu hřejivého italského slunce. Těšíme se na vás! 😉

Chianti Rufina je malá podoblast Chianti na východ of Florencie. Vinařství Travignoli je středně velký rodinný podnik, o vinicích jsou písemné záznamy z roku 1100. Governo 2016 bylo vyrobeno ve velkých dubových sudech starou metodou ripasso, kdy se do již hotového vína přidají celé hrozny Sangiovese a nechají se zkvasit.

Il Campanile 2015, Vineria del Carmine. Vinařství je součástí turistického resortu Chiesa del Carmine asi dvacet kilometrů od umbrijské Perugie. Původně vyrábělo vína jen pro majitele a návštěvníky, ale majitelé vysadili nové vinice a začali víno prodávat. Campanile je 74% Sangiovese s přídavkem Merlotu a typické místní odrůdy Sagrantino. Kvasí v nerezových tancích a školí se devět měsíců v barikových sudech.

Vino Nobile di Montepulciano 2014, Tenuta di Gracciano della Seta. Klasické toskánské víno s typickými aromaty a chutěmi Sangiovese a Toskánska. Vyzrávalo dva roky ve velkých sudech (3000 litrů), aby získalo typickou jemnost a eleganci. V lednu získalo toto víno 92 bodů / 100 a ocenění Editor’s Choice amerického magazínu Wine Enthusiast.