Ochutnávka letních vín s degustačním menu – úterý 28.5.2019 od 19:00

Zveme vás na ochutnávku lehkých letních vín, vhodných k posezení na zahradě, terase či u bazénu (Prosecco, Vinho Verde, Madeira). Součástí večera bude degustační menu zhotovené a párované k jednotlivým vínům panem šéfkuchařem Danielem Strunou, tentokrát to budou lehká letní jídla.
Ochutnávka se uskuteční tentokrát v úterý 28.5.2019 od 19:00 hodin v NATURELu Lípová 11, Praha 2 (stanice tramvají Štěpánská a pak asi 100m za Pivovarským domem).
Vstupné 1490,-Kč/os. je třeba složit předem na účet 65112310/5500 a nebo osobně v Naturelu Lípová 11 (každý všední den od 11:00 do 20:00) a to nejpozději do 23.5.2019. Počet míst je omezený, proto rezervaci akceptujeme až po zaplacení vstupného a vzhledem k předchozím nepříjemným zkušenostem s předem zadanými a nevyužitými místy na tom musíme trvat. Děkujeme za pochopení.
Případné dotazy zodpovíme na e-mailu: adam.komers@seznam.cz nebo telefonu:
736531173.

Menu: 

1/ Prosecco DOC Treviso Terra Serena brut: Šumivé víno z provincie Treviso, kde jsou pro jeho pěstování ideální klimatické i půdní podmínky. Víno je vyráběno metodou Charmat v tancích z nerezové oceli a výrobní proces podléhá předpisům daným organizací Consorcio del proseccco. Víno Brut obsahuje 8-12 g/l zbytkového cukru. Barva světle slámová se zelenými odlesky, jemné perlení, intenzivní aroma květů acacie a žlutých jablek. Chuť je svěží, příjemná a harmonická. Podává se jako aperitiv, k předkrmům, nebo zeleninovým jídlům (např. chřestovým risottem).

– Salát z obou chřestů, kuřete, brambor, jablek a šalotky,maracuja dressing

2/ Rosé spumante extra dry: Barva jemně růžová, jemné a trvalé perlení, obsah zbytkového cukru 12-20 g/l. Buket lesních jahod, chuť svěží, delikátní a harmonická. Doporučujeme jako aperitiv, k italským salámům či prosciuttu a čerstvým sýrům.

– Ceviche z candáta, maliny, jahody, zelený chřest, yuzu šťáva, slaninový chleb jako toast

3/ Spumante bianco Gran Cuvée brut Ville d´Arfanta: Barva slámově žlutá, zářivá se zelenými odlesky. Jemné perlení, intenzivní aroma zralého ovoce. Chuť svěží a dlouhá. Doporučujeme podávat jako aperitiv nebo k jemným rybám.

– Mladá krůta pomalu pečená na kdoulích a šalotce, zlatý česnek, nastavovaná kaše

4/ Curvos rosé:

– Tatar s hroznovým vínem a jahodami, mandlový dalamánek

5/ Curvos Superior:

– Jakubka na másle, bílý pepř,persilka, majonéza ochucená plodem baobabu, jemná máslová brioška

6/ Curvos Loureiro:

– Kuře black noir s citrusy, šalotkou, batáty, pečené velmi pomalu v kamenině

7/ Curvos Alvarinho:

– Kachní rolka plněná banánem kořeněným tamarindovou pastou, baleným ve slanině.kamutová placka kořeněná koriandrem

8/ Terra Nossa Vinho Verde:

– Smaženka z tresky a krevet, omáčka s bergamotovou šťávou a sečuánským pepřem, kukuřičný chléb

9/ Curvos Vinhao:

– Pečené selátko kořeněné kubébovým pepřem a česnekem, brambory pečené v popelu

10/ Henriques & Henriques-Vinhos S. A. Madeira 5 Y. O. FINEST MEDIUM DRY: Madeira, víno s vynikající ovocnou chutí a příjemným lehkým, melounovo-skořicovým tónem. Dochuť je dlouhá a výrazná, s velmi jemným buketem dubového sudu. Láhev je možné nechat otevřenou velmi dlouho, bez rizika ztráty kvality vína.

– Sýr Le Roussot zapečený v máslovém těstě s kousky datlí a iberské šunky, podávaný se salátem z melounu Piel de sapo, popence, dressing z granátové melasy se špetkou cejlonské skořice.

(případné změny vyhrazeny)

Těšíme se na setkání v Naturelu opět u skvělého vína a jídla!