Malbec Naturel day – středa 24.4. 2019 od 19:00 hodin

U příležitosti Světového dne Malbecu vás zveme na Malbec Naturel day – degustační večer argentinských vín a pokrmů v Naturelu Lípová 11. Vína s jídly spároval a degustační menu tradičně připravil šéfkuchař Daniel Struna, vína představí jejich znalec pan Aleš Svoboda.
Ochutnávka se uskuteční tentokrát ve středu 24.4.2019 od 19:00 hodin v NATURELu Lípová 11, Praha 2 (stanice tramvají Štěpánská a pak asi 100m za Pivovarským domem).
Vstupné 1699,-Kč/os. je třeba složit předem na účet 65112310/5500 a nebo osobně v Naturelu Lípová 11 (každý všední den od 10:00 do 20:00) a to nejpozději do 23.4.2018. Počet míst je omezený, proto rezervaci akceptujeme až po zaplacení vstupného. Děkujeme za pochopení.
Případné dotazy zodpovíme na e-mailu: adam.komers@seznam.cz nebo telefonu: 736531173.
Těšíme se na setkání v Naturelu u skvělého vína a jídla!

Menu :

1/ Extra brut 2 Estacas Reserva

charakteristické svou vznešenou elegancí a vyrovnanou chutí s unikátní svěžestí a vůní.

– Pralinka z Foie gras v hořké čokoládě Los Palmaritos s mořskou solí a fíkovou redukcí

2/ Serbal Chardonnay

Zlatavá barva s vůní květin a zeleného ovoce (hrušek a jablek). V chuti osvěžující kyselinka, plné elegantní tělo s dlouhým závěrem. Zrálo krátkou dobu pouze v nerezovém tanku.

– Empanadas plněné krevetami s mediteránskými bylinkami a šalotkou, kořeněné solí Inca, podávané se salsou z pečených paprik a kdoulí, zakysaná smetana

2a/ Divoká karta: Torrontés Clasico La Puerta

Torrontés je odrůda pěstovaná téměř výhradně v Argentině. Díky zvláštnímu mikroklima v regionu La Rioja a nadmořské výšce 1500 m n. m., kde se nacházejí vinice vinařství La Puerta, má tento Torrontés bohatý buket s vůní květin, meruněk a koření. V ústech Vás překvapí, elegantním tělem s delší dochutí.

– Rolka z růžové vepřové pečeně plněná pěnou z hovězího masa s kousky sušených meruněk, směsí ořechů a yzopu. Máslová brioška s kousky škvarků z hovězího loje Omaha beef

3/ Serbal Malbec

Zářivě červená barva, vůně květin a vyzrálého ovoce. 8 měsíční zrání v nerez tanku vtisklo vínu velmi koncentrovaný projev s tóny červeného ovoce a jemných tříslovin.

– Locro – národní polévka Argentiny (Směs fazolí, hovězího masa a drobů, klobás a zeleniny), podávaná se zakysanou smetanou

4/ Catalpa Merlot

Hluboká červená barva, kořeněná vůně s jemnou stopou vanilky a karamelu. Chuť je delikátně ovocná a lahodná s hedvábnými taniny a dlouhým závěrem. 30% zrálo 12 měsíců v sudu.

– Pomalu pečená mladá kachna plněná sušenými třešněmi a černými vlašskými ořechy, podávaná na opečeném plátku brambory, dekorovaná griliážovou gremolátou

5/ Catalpa Malbec

Hluboká červená barva, vůně fialek a tmavého ovoce. V chuti ostružiny, hrozinky, jemné a elegantní třísloviny. 30% zrálo 12 měsíců v sudu. 90 let staré vinice.

– Ožehlý brasírovaný hovězí jazyk s Botija olivami a rozinkami. Zvýrazněný hovězím demi-glace s máslem. Podávaný na mandlové Quinoa se zeleným pepřem a mascarpone. Dekorovaný pacetta chips a lístky řeřichy

6/ Catalpa Cabernet Sauvignon

Hluboká červená barva, vůně fialek a tmavého ovoce. V chuti ostružiny, hrozinky, jemné a elegantní třísloviny. 30% zrálo 12 měsíců v sudu.

– Řez argentinské svíčkové kořeněný hroznovým pepřem a maldonskou solí s omáčkou z acai berry a restovaných kakaových bobů. Podávaný s purée z pečených brambor v soli a kapkou chimichurri

7/ Malbec 2 Estacas Reserva

Víno charakteristické svou sytě rudou barvou, intenzivní vůní a jemnou, ale intenzivní chutí po třešních, ostružinách a hořké čokoládě.

– Pomalu grilovaná hovězí plec (USA), fazolové pureé s restovanými kakaovými boby a kousky čokolády, ostružinová omáčka, dekorované lístky máty

8/ Atamisque Malbec

Barva s fialovými odlesky, vůně a chuť zralých švestek, fíků a tmavého kompotovaného ovoce. V dlouhé a příjemné dochuti objevíme kávu, tabák. Víno zraje 14 měsíců v sudu.

– Grilované hovězí srdce marinované v česneku a zázvoru, kukuřičná placka s kousky fíků, kávová majonéza, dekorované kerblíkovými lístky

9/ Moscatel Rosado 2 Estacas

svěží sladké bílé víno s vůní květů bezinek a plnou chutí pomerančů.

– Máslový (opravdu máslový) croissant plněný ovčím sýrem, květy chrpy, pomerančový karamel solený, kandovaný kumquat

Vinařství Atamisque V roce 1608 se jezuité usadili v Mendoze a v roce 1658 založili farmu v San José v údolí Uco, která se později rozrostla ve vesnici a byla pojmenována Estancia Atamisque. Farma několikrát změnila majitele a produkovala průměrná vína, dokud ji nekoupil francouz John Du Monceau, který se do tohoto místa zamiloval a rozhodl se zde usadit natrvalo. Vybudoval nové, moderní biodynamické vinařství bez kompromisů v oblasti technologie a bio obdělávání vinic. Vinařství Atamisque bylo pojmenováno jako památka na původní název tohoto místa. První sklizeň proběhla v březnu 2007 a od té doby vinařství získává věhlas mezi znalci jihoamerických vín. Kraj (terroir) je unikátní kombinací pěstovaných odrůd, půdních podmínek a klimatu, který v kombinaci s talentem a znalostmi Johna Du Monceau je stěžejní pro výrobu vysoce kvalitního vína. Nejdůležitější osobou při tvorbě jejich skvělých vín však zůstává enolog Philippe Caraguel. Oblast San José v regionu Tupungato je výjimečný „terroir“, jeden z nejlepších v Mendoze. Důležitým prvkem jsou velmi teplé slunečné dny a naopak mrazivé noci, díky těmto výrazným změnám se v révě dosahuje perfektní kombinace barvy, buketu a jemných taninů. Hrozny pocházející z vlastních vinic, čítající 70 hektarů a rostou v nadmořské výšce 1.250 m.