Degustační večer francouzských vín 29.8.2019 v 19:00

Zveme vás na ochutnávku francouzských vín z oblastí Rhona a Languedoc. Součástí večera bude degustační menu zhotovené a párované k jednotlivým vínům panem šéfkuchařem Danielem Strunou, což opět slibuje pozoruhodný gurmánský zážitek. Vína představí sommeliér Martin Bartko.
Ochutnávka se uskuteční tentokrát ve čtvrtek 29.srpna 2019 od 19:00 hodin v NATURELu Lípová 11, Praha 2 (stanice tramvají Štěpánská a pak asi 100m za Pivovarským domem).
Vstupné 1790,-Kč/os. je třeba po předchozí rezervaci složit předem na účet 65112310/5500 a nebo osobně v Naturelu Lípová 11 (každý všední den od 11:00 do 20:00). Počet míst je omezený, proto rezervaci plně akceptujeme až po zaplacení vstupného. Děkujeme za pochopení.
Případné dotazy zodpovíme na e-mailu: adam.komers@seznam.cz nebo telefonu:
736531173.

MENU:
1/ Fine Fleur Lauribert blanc 50% Roussane – 50% Marsanne, bílé víno, hlavní ve vůni citrusy a bílé květy,chuť příjemně minerální. 
• Salát z olihní, salátových listů,bílé cibule, spojený chřestovou remuládou. Doplněk jemná, máslová brioška.
—–
2/ Rosé „La Cuvée de Lisa“ Lauribert rosé 100% Grenache Noir, růžové víno, plné vůně letních plodů, chuť příjemně ovocná s lehkou mineralitou v dochuti. 
• Divoký losos Keta na způsob Gravad lax, salát z tmavé blumy a hořkých bylin,šťáva z grilované limetky, podávaný s mandlovým chlebem. 
—–
3/ Le Clandestin 2018 BIO Sainte Marie blanc 100% Sauvignon blanc, mladé, svěží vyvážené víno. Vůně i chuť po mladé šalvěji a bílé broskvi. Region Corbiéres dodává tomuto Sauvignonu příjemnou mineralitu. 
• Rolovaná perlička s kachním pršutem, lístky máty a šalvěje, šťáva ochucená citrony nakládanými v soli. Podávaná na ječném bulghuru s kousky nektarinek a šalotky na másle. 
—–
4/ Les Pipelettes 2018 BIO Sainte Marie rouge 40% Cinsault, 20% Grenache, 40% Syrah, intenzivní svěží červené víno, vůně červených bobulí (trnek) s vůní sladkého koření a fialek.
• Špikovaná kohoutí prsa, kořeněná dlouhým pepřem (Piper longum), pomalu pečená na másle a červené cibuli. Podávané na karotce alla Bismarck, doplněk bramborová buchta s anýzem a černými rozinkami.
—–
5/ Tradition Lauribert rouge 80% Grenache – 20% Syrah, vůně koření a lékořice, chuť plná, ovocná.
• Filírované sobí maso, jemný paprikový prohoz na másle s lístky divokých bylin. Žaludový chléb.
—–
6/ En Rebellion 2017 Pinot BIO Sainte Marie rouge 100% Pinot Noir, vůně třešní a citrusů, v ústech mladé, svěží, bohaté s dobře vyváženými taniny. 
• Pomalu dušené kohoutí stehno na víně, solené ančovičkou, s kousky kohoutích jatýrek. Restované portobello, bramborové purée s máslem.
—–
7/ Les Mains sur les Hanches 2017 BIO Sainte Marie rouge 90% Grenache Noir, 10% Syrah, intenzivní vůně pražené kávy s nádechem muškátového oříšku a třešní. Chuť je silná, kulatá a elegantní s jemnou tříslovinou.
• Hovězí žebro pečené s židovským kořením, trhaný uzený lilek se sušenými švestkami plody goji.
—–
8/ Merrandier Lauribert rouge 65% Grenache – 35% Syrah, vůně zralého koření s tóny vanilky, chuť je plná – černý rybíz, třešně a švestky. 
• Velmi pomalu tažené kachní žaludky na medu a divokém koření, marmeláda z červeného zelí s kousky kakaových bobů, opečená bramborová kroketka. 
—–
9/ Hector et Juliette 2017 BIO Sainte Marie rouge 90% Syrah, 10% Grenache, 12 měsíců v dubovém sudu, vůně fialek, lékořice a fíků, v chuti silné, sametové s tóny cejlonské skořice.
• Jelení filet grilovaný, omáčka z lesního ovoce a křupinek slaniny. Restovaný kamut s kořenovou zeleninou a piniovými oříšky. 
—–
10/ Blanc „La Cuvée de Lilou” Lauribert blanc 50% Roussane – 50% Marsanne, vůně jablek a hrušek, chuť velmi sladká, jablka, hrušky, kdoule, med. Podávat jako digestiv nebo k sýru s modrou plísní, vychlazené na 3°C.
• Empanadas plněná sýrem Munster Ermitage, kandovanými kumgvaty a pastou z mandlí. Podávaná s fíkovým jamem z mladých plodů, slané mandle.

Těšíme se na setkání v Naturelu opět u skvělého vína a jídla!